GR - Privacy notice

Πολιτική Απορρήτου για την  προωθητική ενέργεια HELL Ice Coffee Κλήρωση TikTok Φεβρουαρίου 2024

 

  1. Ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων

Η HELL ENERGY Magyarország Korlátolt Felelősségű Társaság (καταστατική έδρα: HELL ENERGY Magyarország Korlátolt Felelősségű Társaság: 1062 Βουδαπέστη, Ουγγαρίας Andrássy út 126, Α.Μ. εταιρείας: 01-09-729429, ΑΦΜ: 17782263-5-44, στο εξής "HELL" ή "υπεύθυνος επεξεργασίας"). Στοιχεία επικοινωνίας της HELL: info@hellenergy.hu. Ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας δεν διαθέτει επί του παρόντος Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων από την HELL, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://hellenergystore.com/pages/gr-privacy-notice

 

  1. Ταυτότητα και σκοποί της επεξεργασίας, Εκτελούντες την επεξεργασία

Η HELL, ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων, επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των παικτών που συμμετέχουν στην προωθητική ενέργεια HELL Ice Coffee Κλήρωση TikTok Φεβρουαρίου 2024 (εφεξής "Παιχνίδι"), τα οποία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του Παιχνιδιού. Ορισμένες εργασίες που σχετίζονται με την υλοποίηση του Παιχνιδιού εκτελούνται από την εταιρεία [HELL ENERGY Magyarország Kft.] (έδρα: [    1062 Budapest, Andrássy út 126.], ΑΦΜ: [17782263-5-44],Α.Μ. εταιρείας: [HELL ENERGY Magyarország Kft.], εφεξής καλούμενη "Εκτελών τον Διαγωνισμό" ή "Εκτελών την Επεξεργασία"), η οποία έχει οριστεί από τον Διοργανωτή. Τα καθήκοντα αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα: επικοινωνία με τους νικητές παίκτες μέσω TikTok και παράδοση του επάθλου στον Νικητή Παίκτη.

 

Σκοπός της επεξεργασίας των δεδομένων είναι επίσης η δημοσίευση της διεύθυνσης του προφίλ/λογαριασμού του TikTok του/των νικητή/ων παίκτη/ων στη σελίδα TikTok του Διοργανωτή σε περίπτωση νίκης, κατόπιν συγκατάθεσης του/των νικητή/ων παίκτη/ων.

 

Η HELL μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει και άλλους εκτελούντες την επεξεργασία δεδομένων για την εκτέλεση καθηκόντων που σχετίζονται με τη λειτουργία της προωθητικής ενέργειας (π.χ. υπηρεσία ταχυμεταφορών κ.λπ.).

 

  1. Νομική βάση της επεξεργασίας δεδομένων

Η νομική βάση για την επεξεργασία των δεδομένων σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β’ του υπ’ αριθμόν 2016/679 Γενικού Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την Προστασία Δεδομένων ("ΓΚΠΔ") είναι ότι η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση σύμβασης (το Παιχνίδι) στην οποία ο συμμετέχων Παίκτης είναι συμβαλλόμενο μέρος, συμπεριλαμβανομένης της επαφής και της επικοινωνίας με τον Παίκτη και της παράδοσης/αποστολής των Επάθλων.

 

Μετά τη λήξη (εκτέλεση) της σύμβασης (Παιχνίδι), η νομική βάση για την επεξεργασία δεδομένων είναι η εξής:

  • τα προσωπικά δεδομένα του Νικητή Παίκτη και του Επιλαχόντα Νικητή ("Νικητές Παίκτες") θα υποβάλλονται σε επεξεργασία από την HELL για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκπλήρωση της νομικής υποχρέωσης που τους αφορά, όπως αναφέρεται στην Παράγραφο 5.2 της παρούσας γνωστοποίησης, σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο γ’ του ΓΚΠΔ,
  • Η δημοσίευση του Νικητή Παίκτη ως νικητή σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α’ του ΓΚΠΔ βασίζεται στη συγκατάθεση του Νικητή Παίκτη .

 

  1. Εύρος των δεδομένων που υποβάλλονται σε επεξεργασία

Η HELL επεξεργάζεται τα ακόλουθα δεδομένα των Νικητών Παικτών και των Μη Νικητών Παικτών σε σχέση με το Παιχνίδι:

 

  • Μη νικητές παίκτες :

α) Προφίλ στο TikTok,

β) Διεύθυνση του προφίλ/λογαριασμού στο TikTok.

 

  • Νικητές Παίκτες :

α) Προφίλ/λογαριασμός TikTok και διεύθυνση προφίλ TikTok,

β) ονοματεπώνυμο (όνομα και επώνυμο),

γ) διεύθυνση,

δ) αριθμός τηλεφώνου,

ε) διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)

 

Ανάλογα με τις περιστάσεις, για την παράδοση του επάθλου εκδίδεται τιμολόγιο και απόδειξη σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας. Στο πλαίσιο αυτό, η HELL επεξεργάζεται τα ακόλουθα δεδομένα του Νικητή Παίκτη:

α) πλήρες όνομα (όνομα και επώνυμο),

β) διεύθυνση.

 

Όπου απαιτείται από την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία σε σχέση με το Έπαθλο, η HELL θα επεξεργάζεται τα ακόλουθα δεδομένα των Νικητών Παικτών σε περίπτωση παρακράτησης φόρου πληρωμής:

α) επώνυμο και όνομα,

β) επώνυμο και όνομα κατά τη γέννηση,

γ)  ονοματεπώνυμο της μητέρας,

δ) τόπος και ημερομηνία γέννησης,

ε) φύλο,

στ) ιθαγένεια.

Τα προσωπικά δεδομένα του Νικητή Παίκτη ή του Επιλαχόντα Νικητή που έχουν αποκλειστεί από το Παιχνίδι θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως και τα προσωπικά δεδομένα του Μη Νικητή Παίκτη μετά την ολοκλήρωση του Παιχνιδιού.

 

  1. Περίοδος Διατήρησης
    • Προσωπικά δεδομένα μη νικητών παικτών

Τα προσωπικά δεδομένα των παικτών που δεν κέρδισαν θα διαγραφούν από την HELL αμελλητί, αλλά το αργότερο εντός 1 μηνός από τη λήξη/ολοκλήρωση του παιχνιδιού.

 

  • Προσωπικά δεδομένα των Νικητών Παικτών

Σε περίπτωση επεξεργασίας βάσει συγκατάθεσης, θα επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα των Νικητών Παικτών μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης τους.

 

Τα δεδομένα του τιμολογίου και του κουπονιού σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας θα διατηρηθούν από την HELL μέχρι το τέλος του έβδομου έτους από την καταβολή του φόρου για τα έπαθλα που παραδόθηκαν στους Νικητές Παίκτες.

 

Σε περίπτωση παρακράτησης φόρου από τον φορέα πληρωμής, τα δεδομένα των Νικητών Παικτών διατηρούνται από την HELL μέχρι την κατά τις ισχύουσες διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας λήξη του δικαιώματος βεβαίωσης της οφειλής φόρου.  Κατά γενικό κανόνα, το δικαίωμα βεβαίωσης οφειλής φόρου λήγει μετά από πέντε έτη από την τελευταία ημέρα του ημερολογιακού έτους κατά το οποίο ο φόρος έπρεπε να είχε δηλωθεί, αναφερθεί ή κοινοποιηθεί ή, ελλείψει δήλωσης, αναφοράς ή κοινοποίησης, ο φόρος έπρεπε να είχε καταβληθεί.

        

  1. Πρόσωπα με δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα

Πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα μπορούν να έχουν τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη διεξαγωγή του Παιχνιδιού στο πλαίσιο της οργάνωσης της HELL, ο Εκτελών τον Διαγωνισμό και τυχόν άλλοι εκτελούντες την επεξεργασία δεδομένων.

 

  1. Μεταφορά δεδομένων σε τρίτες χώρες και αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων

Τα προσωπικά δεδομένα των Παικτών δεν θα διαβιβάζονται σε υπεύθυνους επεξεργασίας δεδομένων ή εκτελούντες την επεξεργασία δεδομένων σε τρίτες χώρες.

 

  1. Δικαιώματα και έννομη προστασία σε σχέση με την επεξεργασία δεδομένων

 

  • Δικαιώματα και έννομη προστασία των υποκειμένων των δεδομένων

 

  • Tα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων και οι δυνατότητες έννομης προστασίας τους μέσα καθορίζονται λεπτομερώς στις σχετικές διατάξεις του ΓΚΠΔ (ιδίως στα άρθρα 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 77, 78, 79, 80 και 82 του ΓΚΠΔ). Η ακόλουθη περιληπτική παρουσίαση παραθέτει τις σημαντικότερες διατάξεις και η HELL παρέχει πληροφορίες στα υποκείμενα των δεδομένων σχετικά με τα δικαιώματα και τα ένδικα μέσα τους σε σχέση με την επεξεργασία δεδομένων αναλόγως.

 

  • Δικαίωμα πρόσβασης του υποκειμένου των δεδομένων

 

  • Το υποκείμενο των δεδομένων δικαιούται να λαμβάνει από την HELL ενημέρωση σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων. Εάν η εν λόγω επεξεργασία βρίσκεται σε εξέλιξη, το υποκείμενο των δεδομένων έχει δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και στις ακόλουθες πληροφορίες:

 

α) τους σκοπούς της επεξεργασίας,

 

β) τις κατηγορίες των συγκεκριμένων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,

 

(γ) τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών στους οποίους τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα έχουν γνωστοποιηθεί ή θα γνωστοποιηθούν από την HELL, συμπεριλαμβανομένων ιδίως αποδεκτών σε τρίτες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς,

 

(δ) κατά περίπτωση, την προβλεπόμενη διάρκεια της αποθήκευσης των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή, εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τα κριτήρια για τον καθορισμό της εν λόγω διάρκειας,

 

(ε) το δικαίωμα του υποκειμένου των δεδομένων να ζητήσει από την HELL να διορθώσει, να διαγράψει ή να περιορίσει την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν και να αντιταχθεί στην επεξεργασία των εν λόγω δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,

 

(στ) το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή- και

 

(ζ) όταν τα δεδομένα δεν έχουν συλλεχθεί από το υποκείμενο των δεδομένων, κάθε διαθέσιμη πληροφορία σχετικά με την προέλευσή τους.

 

  • Η HELL θα παρέχει στο υποκείμενο των δεδομένων αντίγραφο των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που υποβάλλονται σε επεξεργασία. Για πρόσθετα αντίγραφα που ζητούνται από το υποκείμενο των δεδομένων, η HELL μπορεί να χρεώσει εύλογη αμοιβή βάσει του ανάλογου διοικητικού κόστους. Εάν το υποκείμενο των δεδομένων έχει υποβάλει το αίτημα με ηλεκτρονικά μέσα, οι πληροφορίες παρέχονται σε ευρέως χρησιμοποιούμενο ηλεκτρονικό μορφότυπο, εκτός εάν το υποκείμενο των δεδομένων ζητήσει διαφορετικά.

 

  • Δικαίωμα διόρθωσης
    • Το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να ζητήσει από την HELL τη διόρθωση χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ανακριβών προσωπικών δεδομένων που το αφορούν, κατόπιν αιτήματός του. Το υποκείμενο των δεδομένων έχει επίσης το δικαίωμα να ζητήσει τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μεταξύ άλλων μέσω συμπληρωματικής δήλωσης.

 

  • Δικαίωμα διαγραφής ("δικαίωμα στη λήθη")
    • Το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να ζητήσει από την HELL, κατόπιν αιτήματός του, τη διαγραφή χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν, εφόσον συντρέχει ένας από τους ακόλουθους λόγους:

 

α) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι πλέον απαραίτητα για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή υποβλήθηκαν με άλλο τρόπο σε επεξεργασία από την HELL,

 

β) το υποκείμενο των δεδομένων ανακαλεί τη συγκατάθεση στην οποία βασίζεται η επεξεργασία και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για την επεξεργασία,

 

γ) το υποκείμενο των δεδομένων αντιτίθεται στην επεξεργασία και δεν υπάρχουν επιτακτικοί νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία,

 

δ) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα έχουν υποστεί παράνομη επεξεργασία,

 

ε) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πρέπει να διαγραφούν προκειμένου να συμμορφωθεί η HELL με νομική υποχρέωση που απορρέει από το δίκαιο της Ένωσης ή του κράτους μέλους που ισχύει για την HELL- ή

στ) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα συλλέχθηκαν σε σχέση με την προσφορά υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας.

 

  • Εάν η HELL έχει γνωστοποιήσει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και υποχρεούται να τα διαγράψει όπως περιγράφεται ανωτέρω, θα λάβει εύλογα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών μέτρων, λαμβάνοντας υπόψη τη διαθέσιμη τεχνολογία και το κόστος εφαρμογής, για να ενημερώσει τους υπευθύνους επεξεργασίας που έχουν επεξεργαστεί τα δεδομένα ότι το υποκείμενο των δεδομένων έχει ζητήσει τη διαγραφή των συνδέσμων ή των αντιγράφων ή των κλώνων των εν λόγω δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

  • Οι παράγραφοι 8.4.1 και 8.4.2 δεν εφαρμόζονται όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη, μεταξύ άλλων:

α) για την άσκηση του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης και της πληροφόρησης,

 

β) για τους σκοπούς της συμμόρφωσης με υποχρέωση που απορρέει από το δίκαιο της Ένωσης ή του κράτους μέλους και απαιτεί την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που ισχύουν για την HELL,

 

γ) για σκοπούς αρχειοθέτησης προς το δημόσιο συμφέρον, για σκοπούς επιστημονικής και ιστορικής έρευνας ή για στατιστικούς σκοπούς, όταν το δικαίωμα που αναφέρεται στην παράγραφο 8.4.1 θα ήταν πιθανό να καταστήσει αδύνατη την εν λόγω επεξεργασία ή να την επηρεάσει σοβαρά- ή

 

δ) για τη θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών αξιώσεων.

 

  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας
    • Το υποκείμενο των δεδομένων δικαιούται να εξασφαλίσει κατόπιν αιτήματός του, τον περιορισμό της επεξεργασίας από την HELL, εάν πληρούται μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 

α) το υποκείμενο των δεδομένων αμφισβητεί την ακρίβεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, οπότε ο περιορισμός ισχύει για το χρονικό διάστημα που επιτρέπει στην HELL να επαληθεύσει την ακρίβεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,

 

β) η επεξεργασία είναι παράνομη και το υποκείμενο των δεδομένων αντιτίθεται στη διαγραφή των δεδομένων και ζητά αντ' αυτού τον περιορισμό της χρήσης τους,

 

γ) η HELL δεν χρειάζεται πλέον τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για τους σκοπούς της επεξεργασίας, αλλά το υποκείμενο των δεδομένων τα χρειάζεται για τη θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών αξιώσεων- ή

 

δ) το υποκείμενο των δεδομένων έχει αντιταχθεί στην επεξεργασία- στην περίπτωση αυτή, ο περιορισμός ισχύει για το χρονικό διάστημα μέχρι να διαπιστωθεί αν οι νόμιμοι λόγοι της HELL υπερισχύουν των νόμιμων λόγων του υποκειμένου των δεδομένων.

 

  • Όταν η επεξεργασία περιορίζεται σύμφωνα με την παράγραφο 8.5.1, τα εν λόγω δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία, εκτός για την αποθήκευση τους, μόνο με τη συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών αξιώσεων ή για την προστασία των δικαιωμάτων άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου ή για σημαντικά δημόσια συμφέροντα της Ένωσης ή κράτους μέλους.

 

  • Η HELL θα ενημερώνει εκ των προτέρων το υποκείμενο των δεδομένων, κατόπιν αιτήματος του οποίου έχει αρθεί ο περιορισμός της επεξεργασίας βάσει των ανωτέρω.

 

 

  • Υποχρέωση γνωστοποίησης όσον αφορά τη διόρθωση ή τη διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή τον περιορισμό της επεξεργασίας
    • Η HELL ενημερώνει όλους τους αποδέκτες στους οποίους έχει γνωστοποιήσει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, για κάθε διόρθωση, διαγραφή ή περιορισμό της επεξεργασίας εκτός εάν αυτό αποδειχθεί αδύνατο ή συνεπάγεται δυσανάλογη προσπάθεια. Κατόπιν αιτήματος, η HELL θα ενημερώσει το υποκείμενο των δεδομένων σχετικά με αυτούς τους αποδέκτες.

 

  • Δικαίωμα εναντίωσης
    • το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να αντιταχθεί ανά πάσα στιγμή, για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή του, στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων με βάση το έννομο συμφέρον. Στην περίπτωση αυτή, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν θα υποβάλλονται πλέον σε επεξεργασία από την HELL, εκτός εάν η HELL μπορεί να αποδείξει επιτακτικούς νόμιμους λόγους για την επεξεργασία, οι οποίοι υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του υποκειμένου των δεδομένων ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών αξιώσεων.

 

  • Όταν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επιστημονικής ή ιστορικής έρευνας ή για στατιστικούς σκοπούς, το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να αντιταχθεί, για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή του, στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν, εκτός εάν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση καθήκοντος που εκτελείται για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

 

 

  • Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης

Κάθε Παίκτης έχει το δικαίωμα να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων ανά πάσα στιγμή, υπό την προϋπόθεση ότι η επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων βασίζεται στη συγκατάθεσή του. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ανάκληση της συγκατάθεσης δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που πραγματοποιήθηκε πριν από την ανάκληση.

 

 

  • Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή
    • Το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να υποβάλει καταγγελία σε εποπτική αρχή, ιδίως στο κράτος μέλος της συνήθους διαμονής του, του τόπου εργασίας του ή του τόπου της εικαζόμενης παράβασης, εάν το υποκείμενο των δεδομένων θεωρεί ότι η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν παραβιάζει τις διατάξεις του ΓΚΠΔ. Στην Ελλάδα, η αρμόδια εποπτική αρχή είναι η Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (δικτυακός τόπος: https://www.dpa.gr/, διεύθυνση: Κηφισίας 1-3, τ.κ. 115 23, Αθήνα, Ελλάδα; +30-210 6475600, e-mail: contact@dpa.gr ).

 

  • Δικαίωμα πραγματικής δικαστικής προσφυγής κατά της εποπτικής αρχής
    • Το υποκείμενο των δεδομένων έχει δικαίωμα πραγματικής δικαστικής προσφυγής κατά νομικά δεσμευτικής απόφασης της εποπτικής αρχής που το αφορά.

 

  • Το υποκείμενο των δεδομένων έχει δικαίωμα πραγματικής δικαστικής προστασίας εάν η αρμόδια εποπτική αρχή δεν εξετάσει την καταγγελία ή δεν ενημερώσει το υποκείμενο των δεδομένων εντός τριών μηνών για τις διαδικαστικές εξελίξεις σχετικά με την καταγγελία ή την έκβαση της καταγγελίας.

 

  • Η διαδικασία κατά της εποπτικής αρχής ασκείται ενώπιον των δικαστηρίων του κράτους μέλους στο οποίο είναι εγκατεστημένη η εποπτική αρχή.

 

  • Το δικαίωμα πραγματικής δικαστικής προσφυγής κατά της HELL ή του εκτελούντος την επεξεργασία δεδομένων
    • Με την επιφύλαξη τυχόν διαθέσιμων διοικητικών ή μη δικαστικών μέσων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή, το υποκείμενο των δεδομένων έχει δικαίωμα πραγματικής δικαστικής προσφυγής, εάν θεωρεί ότι τα δικαιώματά του βάσει του ΓΚΠΔ έχουν παραβιαστεί ως αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του κατά τρόπο που δεν συμμορφώνεται με τις διατάξεις του ΓΚΠΔ.

 

  • Τυχόν ενέργειες κατά της HELL ή του εκτελούντος την επεξεργασία πρέπει να ασκούνται ενώπιον των δικαστηρίων του κράτους μέλους στο οποίο είναι εγκατεστημένη η HELL ή ο εκτελών την επεξεργασία. Οι εν λόγω ενέργειες μπορούν επίσης να ασκηθούν ενώπιον των δικαστηρίων του κράτους μέλους συνήθους διαμονής του υποκειμένου των δεδομένων.

 

 

VÁLOGASS KEDVEDRE!